Average Citizen

Hasznos tanácsok férfiaknak - avagy hogyan rázzuk le társadalmunk beidegződéseit. Öltözködés, stílus, életmód, kütyük, érdekességek, útmutatások átlagembereknek a hétköznapokra.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kütyüajánló

2014.02.25. 14:20 | GrandPa | Szólj hozzá!

Sziasztok, ma számítógéphez illetve mobilhoz ajánlanék kütyüket, amik megkönnyítik mindennapi életünket.
Sokan vannak, akik kimondva-kimondatlanul síkhülyék magához a géphez, programokhoz. 1-1 programot még csak feltelepítenek, de onnantól kezdve megállt a tudomány. Márpedig ha más nem, a számítógép védelme elég fontos dolog.
Sok különböző ingyenes vírusvédő progi van, én ebből a ( nem csak szerintem ) legjobbat ajánlanám, amit innen
vagy innen lehet letölteni. Ez nem más, mint Panda cloud antivírus.AV Comparatives   Independent Tests of Anti Virus Software   Real World Protection Test Overview.pngBármilyen meglepő is, a grafikon hűen mutatja, hogy az ingyenes víruskereső a 2013. évi teszteken a 2. helyen végzett!!! Telepíteni egyszerű, enni nem kér, szép csendben végzi a háttérben a dolgát.

A következő hasznos kis program amit ajánlani szeretnék a Switch off névre hallgat, és nem más, mint egy elalvás kapcsoló a gépedhez!

Biztos sokan vannak, akik gépről néznek filmeket, letöltenek, telepítenek, vagy egyéb olyan dolgot csinálnak ami után jó lenne, ha a gép magától kikapcsolna - úgy mint a tévénk. Többféleképp le tudja állítani a gépet, pl. visszaszámlálással vagy webről vezérelten, ha szükséges kikapcsolás előtt bezárja a futó programokat. Használata egyszerű, bár a magyar nyelvi fájlt kicsit molyolós beilleszteni - de persze nem kötelező, anélkül sem bonyolult. A progit és a nyelvi fájlt innen is le lehet tölteni.

Utolsó programom az androidos mobilokhoz ajánlja az AVG privacy fix nevű kis progit.

 Aki rendszeresen próbál ki új alkalmazásokat okostelefonján vagy tabletjén, sokszor találkozik a telepítés után vagy első indításkor azzal a képernyővel, amikor a frissen felrakott program a rendszer bizonyos elemeihez próbál hozzáférést szerezni. Pillanatnyi helyzetünk adatait egyre többen próbálják megszerezni célzott reklámok céljából.  Ha mobilinternet-kapcsolat helyett wifit használunk, az eszközünk által a routerek felé közölt egyedi MAC-cím alapján állítanak fel egy viselkedési sémát - magyarán még az egérlukba is követnek minket ( a jó édes anyjukat amúgy...). A cég viszont a frissítéssel egy igen hasznos funkcióval gazdagította az androidos változatot, ugyanis az 1.2-es verziótól kezdve lehetőség van a MAC cím elrejtésére, így a wifi-hálózatok üzemeltető nem tudják követni az eszközt egyedi azonosítója alapján. Magát a programot a play áruházból lehet letölteni, elérhető Androidra és iOS-re is.

 

Címkék: mobil internet ingyenes számítógép antivírus

A bejegyzés trackback címe:

https://average-citizen.blog.hu/api/trackback/id/tr925832273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása